"Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC", autor Dorian Galbinski - primul premiu "Romulus Rusan", acordat pentru carte de literatură a memoriei

Premiul "Romulus Rusan", nou instituit, este oferit de fundaţiile Ana Blandiana/ Romulus Rusan şi Spandugino pentru carte de literatură a memoriei. Dorian Galbinski e câștigătorul primei ediţii, pentru volumul "Viața trece ca un glonț. Memoriile unui reporter BBC".

20 Mai 2022, 18:28 (actualizat 20 Mai 2022, 18:31) Știrile TVR |

Autorul e cel mai longeviv membru al redacţiei BBC în limba română și e cunoscut ascultătorilor radioului sub pseudonimul Dorian Galor.

Premiul ţine vie amintirea scriitorului Romulus Rusan, care s-a stins în 2016, un intelectual implicat în viața cetăţii, fondator al Alianței Civice şi al Memorialului de la Sighet.

"Am descoperit că ceea ce trebuie făcut este să începem mult mai din adânc, de acolo unde poate fi resuscitată memoria și descoperită jumătatea de secol care a reprezentat în istoria noastră comunismul", a declarat Ana Blandiana.

"Vom premia niște cărți care se hrănesc din memorie, memoria de toate felurile, dar o memorie care contribuie, o memorie a trecutului care contribuie la înțelegerea prezentului", a adăugat scriitoarea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 4°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 2°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI