Viața din Oceanul Indian, studiată de biologi marini. Rezultatele vor fi date publicității la un summit programat în 2021

28 ianuarie 2019, 17:44

Cercetările se desfașoară în mirifica zonă a arhipelagului Seychelles. Sub apele ca de cristal, recifurile de corali adăpostesc numeroase specii, de la nevertrebrate de ordinul milimetrilor la caracatițe impresionante.

Coralii sunt, însă, printre primele victime ale creșterii temperaturii apei. În unele zone, albirea coralilor, proces echivalent cu moartea acestora, a dus la pierderea a 90% din recif.

Albirea coralilor, deci moartea lor, este determinată de creșterea temperaturii, care duce la dispariția algelor colorate care trăiesc în recif. Ca urmare, coralii nu mai au hrană.

Biologii observă viața submarină, cartografiază fundul oceanului și trimit senzori speciali până la 2000 de metri adâncime.

Ei realizează scufundări de mare adâncime dincolo de limita de 30 de metri.

Dacă până acum se credea că viața submarină există până la aceasta adâncime, acum se știe că majoritatea speciilor de flora și fauna sunt la adâncimi între 200 și 3000 de metri.

Rezultatele obținute vor fi date publicității la un summit al statelor limitrofe Oceanului Indian programat în 2021.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite