Viața, ca o piesă de teatru. Proiectul ”Rezistența este o fată care schimbă lumea” cuprinde 120 de povești spuse în cinci limbi diferite despre fete din 65 de țări

15 martie 2021, 11:28

Proiectul ”Rezistența este o fată care schimbă lumea” a debutat la nivel mondial și va îngloba 120 de povești spuse în 5 limbi diferite despre fete din 65 de țări. Poveștile vor fi aduse la viață prin artă video, muzică, teatru, cântec sau poezie. 12 dintre aceste povești sunt realizate de teatrul Giuvlipen. Andra este prima artistă care a transpus prin cântec povestea unei tinere străine.

Poveștile prezintă lumii istoriile personale ale unor fete și femei tinere din Europa de Est și Asia Centrală. Fetele sunt un model de rezistență politică și personală, luptă împotriva căsătoriei timpurii și împotriva violenței, se implică în proiecte pentru educația fetelor și pentru drepturile femeilor din comunitățile lor.

Fiecare dintre aceste monologuri video este o posibilitate de a ne pune în pielea personajelor, iar la final, să învățăm o lecție.

În aceste 12 povești se regăsesc și poveștile a patru tinere din România. Monologurile vor fi publicate săptămânal pe paginile de socializare ale Companiei de teatru independent feminist rom Giuvlipen.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite