Veszprem, Capitală Culturală Europeană 2023 | Produsele tradiţionale ungureşti, apreciate de turiştii veniţi la Veszprem
Dudas Gergely este un tânăr din Veszprem care anul trecut şi-a deschis, împreună cu un prieten, o fermă în care cultivă ardei iuţi, un brand de ţară al Ungariei. Îşi doreşte ca anul capitalei culturale europene să îl ajute să-şi dezvolte afacerea.
Bucătăria maghiară se bazează pe tradiţie, iar produsele au un gust specific. Aşa că de la o astfel de piaţă nu puteau lipsi cârnaţii cu paprika, şunca afumată, jumările sau salamul tradiţional.
Turiştii se pot bucura şi de produse de patiserie cu arome locale.
Locul de desfăşurare a târgului producătorilor locali nu a fost ales la întâmplare.
Pentru ca oraşul Veszprem să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023 şi-au unit forţele peste o sută de primării din zonă.
Urmează să îşi lanseze programul cultural şi oraşul grecesc Elefsina, iar, pe 17 februarie şi Timişoara.