Veşti bune pentru industria de apărare. Transportoarele Piranha, fabricate în România

15 martie 2022, 13:28

30 de muncitori de la Uzina Mecanică București au făcut cursuri în Elveția și vor construi în țară încă 133 de transportoare Piranha5 din cele peste 200 cumpărate de statul român.

Câteva zeci din primul lot sunt deja folosite de militarii din Forțele Terestre.

România a comandat 227 de astfel de transportoare Piranha5. Sunt vehicule de luptă ultramoderne, blindate ce pot fi folosite pentru evacuarea răniților, pentru atac sau pentru transport. Într-un astfel de tanc încap 10 militari.

Transportoarele au echipamente care îi protejează pe militari de atacuri chimice și biologice și pot atinge o viteză de maximum 100 de km pe oră.

Turelele au fost proiectate de inginerii de la Bacău și asamblate la Măgurele.

Acum este parafat și un acord pentru construirea completă a vehiculelor.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României: Prin acest demers putem să constatăm un grad ridicat de încredere pe care partenerii noștri strategici îl acordă țării noastre într-un context de securitate deosebit și care se concretizează în transfer de tehnologie și know-how. România devine una din primele țări unde se localizează producția de tehnică și echipamente militare moderne.

David Muniz, şeful misiunii diplomatice a SUA în România: Guvernul SUA a sprijinit producţia locală a Piranha5 încă de la început pentru a încuraja continuarea cooperării între părţile română şi americană. Acest acord între GD şi UMB e o altă dovadă a angajamentului clar al României faţă de parteneriatul strategic cu Statele Unite şi faţă de întărirea capabilităţilor NATO în Europa Centrală şi deSud-Est.

În toată lumea sunt folosite peste 11 mii de transportoare Piranha.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite