Veste bună pentru bolnavii de plămâni. S-au reluat operaţiile la “Marius Nasta”. Beatrice Mahler: „Astăzi sunt programate şase intervenţii chirurgicale”

12 martie 2019, 11:29

“În acest moment se lucrează în secţia de chirurgie toracică. În blocul operator sunt programate astăzi şase intervenţii chirurgicale. De aseară am anunţat Ambulanţa Bucureşti de deschiderea secţiei de terapie intensivă. Prin urmare, activitatea s-a reluat”, a anunţat Beatrice Mahler.

“Există nevoia de extindere a clădirilor, mai ales a secţiei de terapie intensivă şi a blocului operator. Este un proiect pe care Institutul Marius Nasta îl are deja pregătit. Săptămâna trecută, instanţa s-a pronunţat cu privire la intabularea terenului din Şoseaua Viilor 90. În scurt timp, vom putea trece la etapa următoare, de a aplicare a proiectului existent, în vederea finanţării de către Ministerul Sănătăţii”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

Inspectorii sanitari au decis în luna februarie sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” în urma decesului mai multor persoane infectate cu acinetobacter.

Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite