Veste antiglonț speciale pentru femeile din Armata Română. O provocare pentru echipa de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare

Femeile din Armata Română vor avea, în sfârşit, şi ele, veste antiglonţ pe dimensiunile şi formele lor. Vestele unisex folosite până acum erau prea mari şi prea grele şi le creau un real disconfort în timpul misiunilor. Colegii lor din armata americană, de exemplu, au rezolvat problema încă de acum 5 ani, când au fost testate primele veste.

30 Septembrie 2017, 11:20 (actualizat 30 Septembrie 2017, 11:43) |
Pentru femeile din armată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Prea mari, prea grele, prea incommode. Aşa descriu, pe scurt, femeile din Armata Română vesta antiglonţ unisex purtată până acum. Le crea inclusiv probleme respiratorii platoşa de plumb, aşa că experţii s-au gândit să le uşureze viaţa.

A fost o provocare pentru echipa de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare şi Ecologie (CBRN), formată exclusiv din bărbaţi, să reuşească să croiască o vestă pentru trupul femeiesc.

Cel mai greu a fost până au reuşit să formeze cupele. Odată misiunea îndeplinită, creatorii săi se gândesc acum şi la luptătoarele din celelalte servicii, cum ar fi Poliţia sau Jandarmeria.

Noua vestă are la bază măsurătorile făcute cu ajutorul studentelor de la Academia Militară.

De fapt, ele s-au oferit voluntar ca trupurile lor să fie scanate. Datele obţinute astfel au ajutat la crearea prototipului.

În Armata Română sunt 3.500 de femei combatante. Până acum, 30 de românce au fost şi în teatrele de operaţiuni din Balcani şi Afganistan.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI