VIDEO TELEJURNAL

Veselul Caragiale. Andrei Pleşu a făcut portretul scriitorului, într-o conferinţă la Teatrul Naţional

Andrei Pleşu faţă în faţă cu publicul la conferinţele Teatrului Naţional. O sală plină l-a ascultat vorbind despre Caragiale. Nu putem scapă de nenea Iancu şi de felul în care a conturat identitatea românească. "Doar că nu toate trăsăturile sunt rele", spune Andrei Pleşu.

19 Martie 2017, 21:10 (actualizat 19 Martie 2017, 22:48) |
Veselul Caragiale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Odată cu Caragiale, românii pot oferi Uniunii Europene câteva slăbiciuni utile, crede Andrei Pleşu. Relativismul, răbdarea, lenea - de ce nu? -, ar prinde bine astăzi unei Europe hiperactive, ar destresa tensiunile unei lumi tot mai accelerate.

Despre Caragiale se ştie mai puţin c-a fost un autodidact, ceea ce nu l-a împiedicat să ajungă la un soi de erudiţie, c-a fost patron de berării şi c-a avut o sensibilitate avangardistă, care depăşea epoca în care a trăit.

Andrei Pleşu, scriitor: "Astăzi, Caragiale ar fi avut probleme, cred, pentru că e atât de necomplezent, atât de direct în ceea ce spune și-atât de incomod în subtextul lui de ironie, încât ar fi supărat foarte multă lume, l-ar fi declarat venetic, omul lui Soroș, un antinațional care nu iubește valorile patriei".

Conferinţa lui Andrei Pleşu a fost însoţită de o expoziţie ad-hoc cu cărţi poştale, documente şi scrieri ale lui Caragiale, aduse din biblioteca şi muzeul Teatrului Naţional.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI