TELEJURNAL REGIONAL

"Versantul partizanilor din Apuseni". Un proiect pentru cinstirea memoriei luptătorilor anticomuniști de la Răchițele, Cluj

Memoria familiei Șușman și a luptătorilor anticomuniști de la Răchițele va fi cinstită printr-o inițiativă specială. Proiectul "Versantul Partizanilor din Apuseni" își propune reconstruirea casei Șușman. Această familie este un simbol al dizidenței din România.

18 Iunie 2021, 11:24 Știrile TVR |
Versantul partizanilor din Apuseni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Grupul "Teodor Şuşman" reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale rezistenţei anticomuniste româneşti.

Denumirea grupului a fost dată de familia Şuşman, care a avut un rol determinant pe tot parcursul evenimentelor desfăşurate în zona Munţilor Vlădeasa din Apuseni, în perioada 1948-1958.

Versantul Partizanilor este un proiect care vrea să spună o poveste, aceea a familiei Șușman și a luptătorilor anticomuniști de la Răchițele, jud. Cluj, din anii '40 și '50. O poveste despre prețul libertății și al democrației, despre principii și curaj, despre onoare și moarte eroică.

Proiectul "Versantul Partizanilor din Apuseni" cuprinde mai multe obiective, cum ar fi reconstruirea casei familiei Șușman din Răchițele.

De asemenea, se dorește construirea unei șuri și a unei cazemate, locuri unde se ascundeau, în acele vremuri, luptătorii anticomuniști.

Proiectul va fi susținut din donații.

Detalii, în materialul VIDEO

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI