Verificări la minele din Republica Moldova, după ce trei mineri și-au pierdut viața în satul Paşcani, raionul Criuleni

21 noiembrie 2017, 09:21

În componenţa celulei de criză au intrat echipe de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Procuraturii Generale, ai Inspectoratului General de Poliţie şi ai altor instituţii, potrivit TVR Moldova.

Premierul Filip a dispus ca instituţiile responsabile să ia legătura cu familiile victimelor şi să le sprijine cu tot ceea ce este necesar. De asemenea, Pavel Filip a cerut declanşarea unor investigaţii imediate pentru stabilirea modului în care a fost posibil ca un astfel de incident să aibă loc, dar şi pentru identificarea responsabililor.

Totodată, prim-ministrul a dispus efectuarea imediată de controale la toate minele din ţară, să fie verificate condiţiile de siguranţă în care activează şi în cazul în care sunt depistate nereguli să se intervină imediat pentru stoparea activităţii lor, în conformitate cu legea.

Trei persoane au decedat în urma prăbuşirii tavanului minei din satul Paşcani, raionul Criuleni, dintre care una a murit la spital, iar două şi-au pierdut viaţa în interiorul minei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite