Descindere în forță a Poliției, la o adresă greşită din Ilfov. "Ei erau cu armele îndreptate spre mine și fiica mea și eu plângeam". Ministrul Lucian Bode: Această acţiune nu a avut la bază o documentare corectă

Cel mai nou scandal provocat de polițiști are drept victime o femeie și pe fiica ei. Mascații le-au spart ușa și au intrat în casă la 5 dimineața, din greșeală. Polițiștii aveau mandat pentru o altă adresă dar s-au pierdut pe teren. Ministrul de Interne cere o anchetă și în acest caz.

04 Martie 2021, 12:24 (actualizat 04 Martie 2021, 22:01) |
Acțiune în forță la adresa greșită
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dialogul din imagini a fost surprins în momentul care mascații de la trupele speciale au intrat cu forța în casa unei familii din Clinceni. Acasă erau o femeie și fiica acesteia, care au fost trezite din somn la 5 dimineața. Femeia a avut prezența de spirit și a înregistrat cu telefonul mobil operațiunea ratată a celor din Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

CECILIA, proprietara casei: "Eu plângeam și stăteam cu mâinile, pentru că erau cu armele îndreptate către mine și către fiica mea, și stăteam cu mâinile sus și spuneam «dar cine sunteți?» și plângeam. Unul dintre ei a pus țeava puștii în capul câinelui, se pregătea să-l împuște".

Speriată de acțiunea în forță, femeia spune că a încercat să le explice mascaților că au greșit adresa.

CECILIA, proprietara casei: "I-am întrebat: totuși cine sunt și de ce ne-au făcut așa ceva? Au spus că e vina noastră că n-avem număr pe casă".

Mascații au avut mandat de percheziție pentru o adresă de pe strada pe care stă și femeia, însă numărul era greșit.

În urma acțiunii, femeia spune că s-a ales cu mai multe leziuni la nivelul brațelor, iar fiica acesteia a făcut un atac de panică.

LUCIAN BODE, ministrul de Interne: "Nu este corect să dăm vina pe cei care au ajuns la fața locului, în situația în care documentarea de dinainte nu a fost una corectă. S-a greșit, de aceea, specialiști din Direcția Control Intern vor face verificări și vor lua toate măsurile care se impun".

Familia intenționează acum să îi dea în judecată pe polițiști.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ACTUALIZARE: Echipele de poliţişti care au descins, miercuri, la o adresă greşită din judeţul Ilfov vor fi supuse unui control intern, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, el apreciind că acţiunea "nu a avut la bază o documentare corectă".

"Legat de descinderile la Ilfov, acea bâlbâială, greşeală a autorităţilor, a trupelor speciale, vreau să vă spun că, dincolo de comunicatul pe care l-au dat colegii mei, vreau să mai dau câteva detalii. Ieri au avut loc 221 de percheziţii, pe data de 3 martie, pe raza a 34 de judeţe. În ceea ce priveşte situaţia înregistrată în judeţul Ilfov, localitatea Clinceni, investigaţiile premergătoare efectuării percheziţiei au fost efectuate de poliţiştii de la Direcţia Poliţie Transporturi, care au şi participat în ziua de 3 martie 2021 la respectiva activitate. Aţi văzut explicaţiile publice cu numărul cadastral 26, respectiv 26 A. Pe mine, aceste explicaţii mă interesează foarte puţin. Eu consider că s-a greşit, de aceea specialişti din Direcţia Control Intern vor face verificări şi vor lua toate măsurile care se impun", a declarat, joi, Bode la Aeroportul "Henri Coandă".

Potrivit acestuia, nu pot fi învinuiţi poliţiştii care s-au dus la adresa respectivă.

"Această acţiune, spun foarte răspicat, nu a avut la bază o documentare corectă. Nu este vina celor care au executat misiunea, ştiţi foarte bine că în astfel de situaţie se face o documentare înainte, şi nu este corect să dăm vina pe cei care au ajuns la faţa locului, în situaţia în care documentarea de dinainte nu a fost una corectă", a mai declarat Lucian Bode.

__________________________________________________________________________

ACTUALIZARE: "Conducerea Poliţiei Române a dispus verificări, prin specialiştii Direcţiei Control Intern, urmând ca, în baza verificărilor efectuate, să fie dispuse măsurile legale care se impun", informează Biroul de presă al IGPR.

__________________________________________________________________________

În plin scandal despre organizarea Ratată a poliţiştilor în cazul dublei crime din Oneşti, o altă ispravă a trupelor de intervenţie iese la lumină. Mascații au intrat la o adresă greșită din Ilfov și i-au amenințat cu moartea pe proprietarii care nu aveau nicio vină. O femeie și fiica ei sunt victimele. Mascații Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române au dat buzna la o adresă greşită din localitatea Clinceni.

Femeia și fiica ei au fost trezite la ora 5 dimineaţa de mascaţi, care le-au imobilizat şi le-au distrus uşa. Acțiunea în forță a mascaților de la Serviciul de Acțiuni Speciale a fost pusă în aplicare ieri la ora 5 dimineață. Familia care stă aici îi acuză că au greșit adresa. Mai exact, mascațîi au venit la numărul indicat, însă au omis faptul că adresa avea în componentă și o litera: A.

Ajunși aici, luptătorii SAS au sărit gardul și i-au imobilizat pe cei din interior. În urmă acțiunii, femeia spune că s-a ales cu mai multe leziuni la nivelul brațelor, iar fiica acesteia a făcut un atac de panică. Familia are de gând să ii dea în judecată pe cei care au acționat la adresa greșită, însă își doresc doar scuze publice.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI