Verificări în școlile din Moldova. În zonele sărace din mediul rural sunt unități de învățământ care au grupul sanitar în curte

21 august 2019, 09:51

Pe lângă instituțiile care oferă elevilor facilități și care există de obicei în orașe, întâlnim, în special în zonele sărace din mediul rural, școli care au grupul sanitar în curte. La acest capitol, câteva dintre județele din Moldova ocupă locuri fruntașe.

Sindicatele din învățământ și presa au atras atenția asupra altor probleme: temperatura scăzută din clase în anotimpul rece, lipsa apei curente sau vechimea și degradarea anumitor clădiri în care se află școli și care pun în pericol elevii.Un pericol ar fi și lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Anul trecut, peste 100 de clădiri, care aparţin unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Iaşi, nu obținuseră această autorizaţie înainte de începerea școlii. Există copii care merg zilnic câțiva kilometri pentru a ajunge la cea mai apropiată școală.

În județul Iași, există și proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care vizează reabilitarea, consolidarea, modernizarea sau extinderea unor şcoli şi grădiniţe.

La Iași s-a  deschis  Târgul pentru Școală Excelsior, care se va desfăşura până pe 15 septembrie. Părinții pot găsi aici instrumente de scris și de colorat, genţi, ghiozdane, hărţi, globuri pământeşti, jocuri, manuale, caiete, culegeri, dicţionare, enciclopedii, cărţi din bibliografia şcolară şi cărţi de cultură generală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite