Verdețuri la preț de trufandale în piețe. Producătorii au scos primele recolte de spanac, salata, ceapă verde și urzici

13 martie 2018, 19:33

Urzica este vedeta acestei perioade. Toată lumea care o are la vânzare se laudă că e de-a noastră, culeasă din păduri. 15 -20 de lei costă kilogramul în pieţele de la Bucureşti.

Pe tarabele din pieţele româneşti aşteaptă însă să fie cumpărate pentru o masă proaspătă şi alte verdeţuri de sezon, abia aduse din sere. Spanac, salată verde, ceapă, usturoi şi lobodă. Pofticioşii, grei la trup după o iarnă încărcată de sărbători, dar uscaţi la portofel, se plimbă agale printre tarabe şi cântăresc bine preţurile.

O salată verde costă între 2,5 şI 5 lei, spanacul e şase lei kilogramul, ceapa verde în jur de 2 lei legătura, mărarul şi pătrunjelul până în doi lei, iar leuşteanul trei lei. Un calcul arată că o salată pentru o masă în familie costă mai mult decât un kilogram de carne.

Din solarii şi până la piaţă, preţul verdeţurilor se dublează. Acest producător din comuna gălăţeană Vânători preferă să-şi vândă singur marfa la tarabă decât să o dea en gross.

Cei care poftesc la o roşie românească pe care să o pună într-o salată mai au de aşteptat. Cultivatorii abia au plantat răsadurile în solarii. Iar în acest moment cele de import sunt foarte scumpe. În jur de 10-12 lei kilogramul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite