Ventilator portabil destinat animalelor de companie pentru zilele caniculare, produs în Japonia

2 august 2022, 20:36

Dispozitivul constă dintr-un ventilator cu baterie care cântăreşte 80 de grame, ataşat la o vestuţă din plasă şi care distribuie aerul în jurul corpului animalului.

Rei Uzawa, preşedinta fabricii de haine pentru gravide Sweet Mommy, spune că a fost motivat să creeze un astfel de dispozitiv după ce a observat că animalul ei de companie, un câine chihuahua, era epuizat de fiecare dată când se întorcea de la plimbare în zilele caniculare.

”Aproape că nici nu a existat un sezon ploios anul acesta, aşa că zilele caniculare încep devreme, iar în acest sens, cred că am dezvoltat un produs potrivit pentru piaţă”, a spus ea.

 

 

După ce sezonul ploios s-a încheiat în Tokyo la sfârşitul lui iunie, capitala Japoniei s-a confruntat cu cel mai îndelungat val de caniculă înregistrat vreodată, cu temperaturi de până la 35 de grade Celsius timp de nouă zile.

”De obicei folosesc punguţe cu gheaţă instant (ca să răcoresc câinele). Dar cred că e mai uşor să plimb câinele dacă avem acest ventilator”, a spus Mami Kumamoto, în vârstă de 48 de ani, stăpânul unui pudel miniatură pe nume Pudding şi a unui terrier pe nume Maco.

Dispozitivul a fost lansat la începutul lunii iulie, iar Sweet Mommy a primit circa 100 de comenzi pentru acest produs, a precizat Uzawa. Este disponibil în cinci dimensiuni, iar preţul este de 9.900 de yeni (74 de dolari).

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă