Veniturile Rusiei în urma exporturilor de țiței scad, chiar dacă livrările pe mare cresc

Sancțiuni pentru petrol - Rusia
Sancțiuni pentru petrol - Rusia
7 iunie 2022, 11:03

Livrările totale de ţiţei pe mare au urcat semnificativ în perioada 28 – mai 3 iunie, ajungând la cel mai ridicat nivel din aprilie.

Un total de 38 de petroliere au fost încărcate cu 27,6 milioane de barili de ţiţei din terminalele ruseşti de export.

Fluxul mediu se ridică la 3,94 milioane de barili de ţiţei pe zi, un avans de 10% faţă de nivelul de 3,58 milioane de barili de ţiţei în săptămâna care s-a încheiat în 27 mai.

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei. Pachetul de sancţiuni conţine o interdicţie completă asupra ţiţeiului brut şi produselor petroliere livrate pe mare, dar nu include petrolul transportat prin conducte, ceea ce înseamnă că măsura acoperă 90% importurile europene de petrol din Rusia.

În timp ce decizia companiilor europene de a nu mai cumpăra petrol rusesc a reorientat volume semnificative de ţiţei către Asia, până acum, impactul asupra nivelului general al livrărilor de ţiţei este redus.

În mai, în porturile din India au ajuns zilnic aproximativ 660.000 barili de ţiţei rusesc, în creştere faţă de aproximativ 270.000 barili pe zi luna precedentă.

În timp ce livrările au crescut în perioada 28 – mai 3 iunie, veniturile Moscovei de pe urma taxelor la export au scăzut cu nouă milioane de dolari, sau 5%, la 162 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite