Veniturile ONG-urilor, reduse. Formularul 230 a apărut târziu, iar perioada de depunere este mai scurtă

17 ianuarie 2019, 21:44

Anual, Asociaţia Edulier ajută cu terapii educaţionale de recuperare în dislexie 1.400 de copii din şase judeţe. Fiecare formular 230 este vital pentru buna funcţionare a ONG-ului. Încă din primele zile ale lui 2019, membrii asociaţiei au strâns câteva sute de formulare pe vechiul model de declaraţie. Încă nu e clar dacă acestea vor mai fi primite, având în vedere că pe 16 ianuarie ANAF a publicat noul model de declaraţie.

De anul acesta, declaraţia 230, pentru a redirecţiona 2%, respectiv 3,5% din impozitul pe venit unei asociaţii neguvernamentale, poate fi depusă doar până pe 15 martie, nu până pe 25 mai, ca până acum. Iar ONG-urile cer prelungirea termenului.

Scurtarea perioadei pentru depunerea declaratiilor, dar și scăderea bazei de impozitare de la 16 la 10 la sută vor duce la o scădere drastică a veniturilor, atrag atenția reprezentanții asociațiilor.

De anul acesta, contribuabilii pot cere angajatorului reţinerea la sursă a sumelor redirecţionate către ONG-uri. Anul trecut, doar o treime dintre cei care ar fi putut să completeze declaraţia 230 au făcut acest efort.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite