Venezuela: Un tânăr a murit, peste 180 de răniți, printre care 6 deputați ai opoziției, într-o nouă zi de proteste

Venezuela Un tânăr a murit peste 180 de răniți într-o nouă zi de proteste
Venezuela Un tânăr a murit peste 180 de răniți într-o nouă zi de proteste
4 mai 2017, 08:32

Mobilizarea a mii de susținători ai opoziției, care încercau să ajungă în vestul capitalei Caracas, spre sediul Parlamentului, s-a încheiat cu o puternică înfruntare cu forțele de securitate, care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa mulțimea de pe principala arteră a orașului.

Violența a crescut atunci când un grup de manifestanți mascați au început să arunce cu pietre și cocktailuri Molotov înspre efectivele poliției și gărzii naționale.

Moartea tânărului s-a înregistrat în mijlocul incidentelor si a fost cauzata de o armă de foc la nivelul gâtului, potrivit informațiilor furnizate de ministrul de Interne, Nestor Reverol. Acesta nu a oferit mai multe detalii despre posibilii autori sau cauzele acestui deces.

Autoritățile au precizat de asemenea că peste 180 de persoane au fost rănite miercuri, între care șase deputați, majoritatea dintre aceștia suferind traumatisme și având dificultăți în respirație.

Coaliția de opoziție MUD ( Mesa de la Unidad Democrática) a precizat că deputații Julio Montoya, Gaby Arellano, Miguel Pizarro, Ivlev Silva, Williams Dávila și Freddy Guevara, prim-vicepreședinte al Parlamentului, au suferit diverse leziuni în timpul manifestației de miercuri din Caracas

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite