Venezuela: Un adolescent de 16 ani ucis, a doua victimă în timpul grevei generale

Un adolescent de 16 ani ucis a doua victimă în timpul grevei generale
Un adolescent de 16 ani ucis a doua victimă în timpul grevei generale
27 iulie 2017, 10:04

Adolescentul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este a doua victimă înregistrată în prima zi de grevă decretată pentru 48 de ore într-o încercare de a bloca referendumul de duminică pentru crearea unei Adunări Constituante. Decesul tânărului ridică la 105 numărul morților de la debutul manifestațiilor anti-Maduro la începutul lunii aprilie.

„A fost rănit se pare în timpul unei manifestații la Pentare”, un cartier popular din estul capitalei venezuelene, au indicat autoritățile.

Parchetul a confirmat miercuri și moartea unui bărbat de 30 de ani, care fusese rănit mortal de un glonț, în timpul manifestațiilor dintre protestatari și militari în statul Merida.

În timp ce mișcarea de protest urmează să continue și joi, înainte de o mare demonstrație vineri, numeroase străzi au fost blocate, în principal în sud-est și la est de capitala venezueleană, bastioanele tradiționale ale opoziției. Baricade ridicate blochează mai multe drumuri și accesul în Caracas, unde confruntările au continuat și în decursul nopții de miercuri spre joi. Ciocniri între protestatari și poliție au avut loc, de asemenea, în diferite părți ale țării.

Masa Unității Democratice (MUD), coaliția opoziției care convocase deja o grevă generală de 24 de ore săptămâna trecută, organizează de patru luni manifestații aproape zilnic împotriva lui Maduro, a cărui plecare o cere.

Militanții opoziției se opun proiectului de rescriere a Constituției de către Nicolas Maduro, în care văd un mijloc prin care președintele socialist se agață de putere, pentru a ocoli parlamentul ales, unde opoziția deține majoritatea, și pentru a evita alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2018.

De asemenea, ei contestă referendumul programat să aibă loc la 30 iulie pentru o Adunare Constituantă, care ar urma să demită actualul parlament, ultima reduta a opoziției. Toate celelalte instituții ale statului, inclusiv justiția, se află sub control guvernamental.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă