Venezuela se întoarce la troc, din cauza crizei economice. La unele benzinării oamenii pot face plinul pentru o sticlă de ulei sau o pungă de făină

22 octombrie 2019, 13:06

La prima vedere, această benzinărie din Caracas nu este cu nimic diferită. Șoferii vin și fac plinul, iar ineditul apare atunci când trebuie să plătească. Oamenii nu au bani, așa că plătesc în produse.

O pungă cu făină de porumb este prețul pentru benzină. O practică folosită de mulți venezueleni care aduc la benzinării ce le prisosește.

Orlando Molina, cumpărător: „Dai la schimb ce ai, ţigări, o brichetă, apă, mâncare şi aici sunt primite fără nicio problemă. Nici nu mai e un secret.”

Orlando Godoy, angajat la benzinărie: „Mulţi oameni vin la mine şi îmi spun că nu au bani. Dar nu contează, îi las să facă plinul. Nu se face nimeni milionar din asta, ideea este să ajutăm oamenii pentru că Venezuela trece printr-o situaţie critică.”

O situație la are s-a ajuns pe fondul gravei crize economice și a hiperinflației care a lovit moneda națională. Multe bancnote nici nu mai sunt acceptate, pentru că valoarea lor este infimă. De exemplu, cea mai mare bancnotă, de 50 de mii de bolivari, este echivalentul a doi dolari și jumătate.

Fondul Monetar Internațional prevede pentru anul în curs o inflație de peste 200 de mii la sută.

Peste 4 milioane de venezueleni au plecat din țară în ultimii ani din cauza sărăciei și foametei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite