Venezuela: Recep Erdogan îl sprijină pe Nicolas Maduro: „Frate Maduro, ţine-ţi capul sus, Turcia este alături de tine!”

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
24 ianuarie 2019, 10:45

„Frate Maduro, ţine-ţi capul sus, Turcia este alături de tine!”, i-a spus şeful statului turc lui Maduro în cursul acestei convorbiri telefonice, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedinţiei turce Ibrahim Kalin.

Kalin a distribuit de asemenea pe Twitter hashtag-ul #NoisuntemMADURO în semn de susţinere faţă de preşedintele venezuelean.

Erdogan şi Maduro întreţin raporturi strânse de mai mulţi ani.

În cursul unei vizite oficiale la Caracas în decembrie, Erdogan îşi exprimase public sprijinul pentru Maduro în faţa sancţiunilor americane impuse ţării acestuia.

El se angajase de asemenea să-l ajute pe Nicolas Maduro să înfrunte severa criză economică a ţării.

Şeful legislativului venezuelean Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri „preşedinte” interimar al ţării în faţa a zeci de mii de susţinători care manifestau la Caracas pentru a protesta împotriva celui de-al doilea mandat al lui Nicolas Maduro, contestat de opoziţie şi nerecunoscut de SUA, UE şi o mare parte din comunitatea internaţională.

Uniunea Europeană a invitat la rândul său să fie ascultată „vocea” poporului Venezuelei şi a cerut organizarea unor alegeri „libere”, fără a urma SUA în acest stadiu.

Opozanţii şi susţinătorii lui Maduro au ieşit masiv în stradă în toată ţara, într-un climat de înaltă tensiune. Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa de marţi în confruntări care au precedat manifestaţiile, potrivit unei organizaţii neguvernamentale de apărare a drepturilor omului

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite