Venezuela. Nicolas Maduro a ordonat organizarea de manevre militare la frontiera cu Columbia

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro
4 septembrie 2019, 09:42

„Dacă vreţi pace şi suveranitate, fiţi pregătiţi să le apăraţi”, a declarat Maduro într-un discurs susţinut în faţa militarilor, la Caracas.

Dat fiind tensiunile dintre ţările vecine, Maduro a ordonat prezenţa tuturor unităţilor la frontieră în stare de alertă şi a anunţat o serie de exerciţii militare în perioada 10-28 septembrie.

Mai mulţi ex-comandanţi din fosta gherilă a mişcării Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au anunţat luna trecută că reiau lupta armată.

Preşedintele columbian Ivan Duque a acuzat Venezuela de protecţie acordată unui grup de foşti comandanţi şi combatanţi ai fostei gherile FARC.

Maduro a respins aceste acuzaţii. „Acum ei vor să producă probe false pentru a ataca Venezuela şi a începe un conflict militar cu ţara noastră”, a declarat Maduro marţi.

Un acord de pace negociat la Havana a pus capăt celor 52 de ani de conflict din Columbia, în 2016. FARC a devenit partid politic şi deţine 10 locuri în Congresul Columbiei.

Din 1958, conflictul armat din Columbia a dus la moartea a peste 260.000 de oameni şi la strămutarea a aproape 8 milioane de persoane, potrivit Centrului Naţional pentru Memorie Istorică.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite