Venezuela: Partidele de opoziție oferă mâncare și asistență medicală săracilor

29 decembrie 2017, 21:52

Un partid oferă 4.000 de mese gratuite pentru tinerii defavorizați din Caracas: supă de vită și orez.

Alt partid, tot din opoziție, plusează: 40.000 de porții de hrană, în fiecare săptămână, pentru cei nevoiași.

Medicii s-au raliat inițiativei și îngrijesc gratuit copii și vârstnici săraci.

Toate aceste brigăzi de voluntari vor să schimbe percepția negativă pe care mulți venezueleni o au asupra opoziției politice.

Juan Guaido, parlamentar din opoziție: „Sunt vecini care au lucrat cu noi, în perioada alegerilor, ne-au votat, au protestat şi astăzi au nevoie ca Venezuela să le întindă o mână.”

Săraci sunt o mulțime în Venezuela; un imens bazin electoral, într-o țară în care inflația pe anul acesta depășește 2000 de procente, iar economia are o scădere de 12 la sută.

În statul cu cele mai mari rezerve de petrol din lume nu se găsesc alimente, medicamente, bunuri de bază. Vocile antiguvernamentale au fost reduse la minimum de președintele Nicolas Maduro, dornic să-și consolideze în continuare puterea. Opoziția contraatacă cu acte de caritate.

Winston Fores, parlamentar din opoziție: „Acest gen de iniţiative ne permite să oferim, să ne conectăm la alt fel de a face politică.”

După ce a constatat că discursurile incendiare nu au sorți de izbândă, opoziția din Venezuela recurge abia acum la o modalitate de a atrage electoratul pe care președintele Maduro o folosește deja de ceva vreme. Puterea desfășoară în mod regulat programe de subvenționare a locuințelor și împarte pachete cu mâncare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă