Venezuela, după o lună de proteste la scară naţională

11 mai 2017, 15:38

Caracas, Tachira, Merida – aproape 30 de oameni au fost ucişi în protestele de stradă din Venezuela. Sute au fost răniţi, sute au fost arestaţi.

Scânteia protestelor a fost dată de conflictul dintre Parlamentul dominat de opoziţie şi Guvernul controlat de preşedintele Maduro, care tot amână organizarea alegerilor.

Ce-i mână pe demonstranţi? Mulţi spun că s-au săturat. Preşedintele Maduro vrea noi puteri dar, dincolo de retorica patriotică, oamenii o duc din ce în ce mai greu. Mulţi opozanţi au fost arestaţi. În capitala Caracas, protestatarii au început să arunce în forţele de ordine nu doar cu pietre şi sticle, ci şi cu fecale.

Venezuela este unul dintre marii exportatori de petrol ai lumii, dar are o inflaţie de aproape o mie la sută. Oamenii stau la cozi lungi să cumpere de mâncare.

Actualul preşedinte Nicolas Maduro a vrut să continue politicile populiste, anti-sărăcie ale predecesorului şi mentorului său, Hugo Chavez, dar nu a reuşit. Ca şi Chavez însă, dă mereu vina pe Statele Unite pentru problemele ţării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă