Venezuela: Culoar umanitar interzis. Armata blochează ajutoarele trimise din străinătate

8 februarie 2019, 08:49

Soldații au plasat pe autostradă un petrolier uriaș, două containere și un gard improvizat, pentru a opri înaintarea convoiului cu ajutoare.

Opozanții lui Maduro caută soluții, împreună cu oficiali americani, pentru deblocarea situației, chiar dacă asta ar înseamnă să treacă de obstacolele ridicate de armata țării.

Hiperinflația galopantă forțează milioane de venezueleni să îndure foamea și lipsa de medicamente.

Statele Unite au promis ajutoare în valoare de 20 de milioane de dolari, Canada – de 40 de milioane; Uniunea Europeană anunță că va oferi încă 5 milioane de euro pe lângă cele 43 de milioane pe care le-a dat anul trecut.

Însă Maduro a respins mult timp ajutoarele umanitare străine, susținând ca sunt echivalentul unei intervenții din afară. Acum, liderul opoziției, Juan Guaido, autoproclamat președinte interimar, cere organizarea de noi alegeri prezidențiale. Îl susțin 40 de țări, inclusiv Statele Unite și „greii” Uniunii Europene – Germania și Franța, alături de Spania, Marea Britanie și alte state comunitare. Italia blochează însă adoptarea unei poziții europene comune față de criza din Venezuela.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă