Veneția revine cu SUCCES în topul destinațiilor turistice europene. Turiștii iau cu asalt ”Orașul iubirii”

18 iunie 2022, 20:15

În perioada pandemiei, când n-au putut călători, turiştii spun că au învățat să aprecieze mai mult vacanţele şi nu mai amână vizita în destinaţiile visate.

În Piața San Marco, muzică teraselor atrage din nou îndrăgostițîi în ”Orașul iubirii”.

”Ne doream mult să vizităm Florența, pentru că ne place mult artă, și dacă tot suntem la Florența, nu puteam ratăm să vizităm Veneția. E o ocazie unică pe care nu știm dacă o putem repetă” – turist spaniol.

Mă uitam în perioada aprilie-mai erau cozi la muzee ca şi în perioada de dinaintea pandemiei. Au venit mulţi europeni, unii s-au reîntors. Sunt turişti foarte fideli la Veneția, unii vin de mai multe ori, am turişti care vin chiar de 2-3 ori pe an, dar au venit mulţi europeni, mai mulţi decât în anii anteriori. Faptul că nu pot să meargă în anumite ţări, din acest motiv s-au revărsat cumva spre oraşele istorice din Europa” – Argentina Diaconu – ghid turistic în Veneția.

Gondolierii spun că mai au totuși mult de recuperat, după pierderile din pandemie. Pentru asta, autoritățile mizează pe promovarea plajelor venețiene.

Lipsește toată partea orientală, lipsesc chinezii, coreenii și japonezii, lipsesc indienii. Vorbim despre 3 miliarde de persoane, poate și mai multe. Acestea, mă refer la perioada de dinainte de Covid, în ultimii 4-5 ani, reprezentau cea mai importantă prezență în oraș” – Andrea Balbi, președintele Asociației Gondolierilor

”Este evident că lipsesc o parte dintre turiști. Lucrăm cu cei (n.red. turiştii ) pe care îi avem pentru a cultivă această parte, totodată punând în valoare obiective pe care nu s-a mai pus accent, mă refer la plaje. Veneția nu este doar un oraș de artă, ci și un oraș cu plaje foarte frumoase. Așadar în ultimii doi ani mulți turiști s-au întors la Venezia pentru a se bucură de plaja din Lido.” – Simone Venturini – consilier local responsabil de Turism, Primăria Veneția.

Veneţia este al doilea oraș din Italia preferat de turiști, după Roma, dar înainte de Milano.

Sunt din China, dar sunt studentă în Statele Unite. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și are și turismul foarte dezvoltat, așa că dacă tot călătoresc singură, este cel mai sigur loc în care mă pot afla. Din cauza restricțiilor legate de Covid nu mă pot întoarce acasă și de aceea fac turul Europei, că alternativă de a petrece vara” – turistă din SUA.

”Italia este fantastică! O țară minunată, oameni minunați, bucătărie minunată, priveliști minunate… foarte frumos!” – turist georgian.

Venezia își revine treptat după pandemie. Acum, din nou, în fiecare zi mii de turiști trec faimosul Ponte Rialto”, concluzionează Alberta Forgiarini – corespondent TVR în Italia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă