Vehicule militare, participante la exercițiul Saber Guardian, au distrus culturile a 14 fermieri din Buzău

24 iunie 2019, 18:15

Zeci de hectare de grâu, porumb, orz sau floarea soarelui au fost puse la pământ de blindate care luau parte în țara noastră la exercițiul Saber Guardian. În județul Buzău 14 agricultori au fost afectați de eroarea de calcul a militarilor NATO.

Printre ei, și Ştefan Rădulescu, deținătorul unei parcele de 8 hectare cultivată cu floarea soarelui. A găsit pe lotul său 33 de urme de trecere lăsate de camioanele armatei.

Reprezentanţi ai Bazei Aeriene Boboc, specialişti din APIA şi din Direcţia Agricolă Buzău au fost pe teren şi au măsurat fiecare suprafaţă unde culturile au fost distruse.

Baza Aeriena Boboc din județul Buzău face parte din zonele unde au fost programate ample aplicații militare la care iau parte forțele NATO. În urmă cu 10 zile aici au fost paraşutaţi aproape 1200 de militari germani şi americani.

O comisie specială va analiza datele din teren, iar fermierii urmează să primească despăgubiri. Un incident asemănător a avut loc zilele trecute, pe un câmp din Ialomița.

Chiar proprietarul terenului a filmat tancurile americane care i-au distrus culturile. Armatele română și americană și-au cerut scuze și au promis despăgubiri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite