Vedetele literare au lansări în weekend, la Bookfest

26 mai 2017, 18:20

Bookfestul a adus la această ediție o serie de texte civice. Vedem cărțile unor scriitori binecunoscuți ca Mircea Cărtărescu sau Gabriel Liiceanu, care reacționează la ce se întâmplă în societatea noastră, sau ale unor jurnaliști care scriu despre flagelul plagiatului și fabrica de doctorate de la noi sau despre mișcarea de protest #rezist.

În „România, o iubire din care se poate muri” Gabriel Lliiceanu lansează sintagma, care s-a impus deja, meseria de cetățean.

Bookfestul înseamnă și un val de romane noi ale autorilor români: Doina Ruști cu Mâța vinerii, la limita dintre magic și fantastic, o poveste din Bucureștiul de la 1800.

Lucian Dan Teodorovici cu Cel care cheamă câinii, Florin Iaru cu Sânii verzi.

Bogdan Alexandru Stănescu debutând în roman cu Copilăria lui Kaspar Hauser sau Dan Stanca cu Anii frigului, cel mai dostoievskian și eliadesc autor de la noi, au spus criticii.

O carte care face valuri e un volum coordonat de Vintilă Mihăilescu, De ce este România astfel?, Avatarurile excepționalismului românesc, despre cum se văd românii și cum se raportează la mitologia națională.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite