COOLTURA

Vedetele literare au lansări în weekend, la Bookfest

Momentele importante ale Bookfest nu s-au întâmplat încă. Sâmbătă și duminică sunt programate numele grele pe care mizează editurile. Bookfest are la această ediție două accente importante, unul pe cartea pentru copii și altul pe literatura contemporană autohtonă. Tot mai multe edituri care nu erau interesate în special de această zonă și-au consolidat colecțiile de proză nouă.

26 Mai 2017, 18:20 (actualizat 26 Mai 2017, 18:27) |
Bookfest, texte civice și romane bune
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bookfestul a adus la această ediție o serie de texte civice. Vedem cărțile unor scriitori binecunoscuți ca Mircea Cărtărescu sau Gabriel Liiceanu, care reacționează la ce se întâmplă în societatea noastră, sau ale unor jurnaliști care scriu despre flagelul plagiatului și fabrica de doctorate de la noi sau despre mișcarea de protest #rezist.

În "România, o iubire din care se poate muri" Gabriel Lliiceanu lansează sintagma, care s-a impus deja, meseria de cetățean.

Bookfestul înseamnă și un val de romane noi ale autorilor români: Doina Ruști cu Mâța vinerii, la limita dintre magic și fantastic, o poveste din Bucureștiul de la 1800.

Lucian Dan Teodorovici cu Cel care cheamă câinii, Florin Iaru cu Sânii verzi.

Bogdan Alexandru Stănescu debutând în roman cu Copilăria lui Kaspar Hauser sau Dan Stanca cu Anii frigului, cel mai dostoievskian și eliadesc autor de la noi, au spus criticii.

O carte care face valuri e un volum coordonat de Vintilă Mihăilescu, De ce este România astfel?, Avatarurile excepționalismului românesc, despre cum se văd românii și cum se raportează la mitologia națională.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI