Vechile obiceiuri au revenit la Aeroportul Otopeni: unii taximetriști negociază prețul cu turiștii străini

Mulţi dintre taximetriştii care îşi fac veacul pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni au revenit la vechile metehne: racolează clienţii direct din interiorul terminalului Sosiri şi refuză din capul locului cursele dacă nu li se oferă cât cer. De obicei, dublu sau triplu faţă de cât indică aparatul. Reprezentanţii Aeroportului promit că vor lua măsuri.

16 Iunie 2022, 19:37 (actualizat 16 Iunie 2022, 21:02) Știrile TVR |

Pe taximetristul din imagini l-am surprins chiar în interiorul terminalului Sosiri al Aeroportului Henri Coandă din Otopeni, în timp ce discuta cu un turist străin. După ce au căzut de acord asupra prețului, au pornit spre mașină. Mulți dintre taximetriștii care au dreptul să-și aștepte clienții în fața terminalului Sosiri sau dintre cei care sunt comandați prin automate nu sunt mai corecți. Sunt șoferi care refuză clienții, dacă nu le dau dublu sau triplu față de prețul real al cursei.

“(Până la Unirii cât îmi luaţi?) 90 -100. (100? Nu e cam mult?) Atâta face.

Nimic mai fals. La un tarif chiar și de 3 lei pe km, cursa ar fi cel mult 40 de lei. Astfel de practici par a fi la ordinea zilei.

“Am luat bonul și cursa costa în mod normal 40- 50 de roni. Și a vrut 100 ron”

“Am urcat în taxi și mi-a cerut în oraș preț dublu, ca și cum ar ieși în afară. Am zis “oprește mașina!” pentru că nu e normal să îți plătesc dublu și s-a rezolvat problema. Am făcut reclamație la dispecerat".

Ceea ce recomandă și reprezentanții firmelor de taxi.

Vasile Ștefănescu, președinte, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România: Sfatul nostru este ca acel client căruia i se cer niște bani care nu apar pe casa fiscală și, la bună înțelegere cu taximetristul, vezi, Doamne, se înțeleg, să refuze să plătească contravaloarea cursei care i se solicită și să anunțe imediat PMB-ul, dispeceratul taxi și office@cotar.ro.

SORIN IONIŢĂ, analist Expert Forum: Nu e aşa o oarecare gară de provincie, e principalul aeroport al ţării. Toată lumea trece pe acolo când aterizează şi vede mahalaua asta din faţa aeroportului. Toată lumea are dreptate în felul ei şi, ca atare, nimeni nu face nimic.

Reprezentanții aeroportului din Otopeni ne-au transmis că vor încerca să remedieze neregulile semnalate şi că au sesizat deja Poliția Transporturi Aeriene.

Acum, de pe Aeroportul Otopeni, pasagerii au posibilitatea să ia taxiurile care așteaptă în față terminalului Sosiri, la tarife între 1,89 lei și 3,5 lei pe km sau pot comanda o mașină prin intermediul aparatelor din interiorul terminalului. Pe lângă taximetriștii care au încercat să profite de naivitatea unor clienți, am întâlnit și șoferi corecți.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 31°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 29°C 29°C
BRASOV 29°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI