Vatman periculos, comportament inexplicabil

20 mai 2021, 19:31

Imaginile suprinse de o camera de supraveghere pe Calea Ferentari din București arată clar că tragedia a fost evitată în ultima clipă. Femeia care ducea în brațe un copil și ceilalți doi micuți care o însoțeau traversau strada pe trecerea de pietoni.

Tramvaiul, condus de o femeie, venea cu viteză și nu a dat semne că se oprește. Doar a claxonat. Martorii spun însă că mama copiilor nu avea cum să audă semnalele sonore deoarece are deficiențe de auz. Tot ei susțin că nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente.

După ce au văzut imaginile, polițiștii vor să stea de vorba cu vatmanul.

Polițiștii au precizat însă că pot aplica o sancțiune doar dacă abaterea este constatată direct de către un agent sau cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate.

Cazul este cercetat și de șefii Societății de Transport București.

Reprezentanții STB ne-au transmis că au demarat o cercetare internă a incidentului în urma căreia vatmaniței i s-ar putea desface chiar și contractul de muncă.

Sindicaliștii și instructorii de legislație rutieră spun că în astfel de situații și pietonii și conducătorii mijloacelor de transport trebuie să fie precauți.

De la începutul anului, polițiștii Brigăzii Rutiere au aplicat peste 2000 de sancțiuni contravenționale în Capitală pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă