Vaticanul, implicat într-o misiune de pace în Ucraina, a precizat Papa Francisc

1 mai 2023, 07:01

Papa Francisc a făcut această declarație , în avion, după vizita de trei zile în Ungaria. Suveranul Pontif nu a dat detalii cu privire la această misiune, dar le-a spus ziariștilor că este gata să facă tot ce îi stă în putință ca să oprească războiul.

El a mai spus că este o misiune în desfășurare care însă nu e publică, deocamdată.

Papa Francisc a mai declarat ziariștilor care îl însoțeau în avion că a vorbit despre situația din Ucraina cu premierul Victor Orban și cu reprezentanții cultelor din Ungaria.

Toată lumea este interesată să se ajungă la pace, a conchis Pontiful.

„Cred că pacea se obţine mereu prin deschiderea canalelor. Pacea nu se poate obţine niciodată prin închidere. Nu este uşor”, a afirmat suveranul pontif.

„La aceste întâlniri, nu am vorbit despre Scufiţa Roşie. Am vorbit despre toate aceste lucruri. Toată lumea este interesată de drumul spre pace”, a declarat el.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, papa Francisc a pledat pentru pace în fiecare săptămână şi şi-a exprimat în mod repetat dorinţa de a acţiona ca intermediar între Kiev şi Moscova. Oferta sa nu a dus până acum la niciun progres.

Premierul ucrainean Denis Şmihal s-a întâlnit joi cu papa la Vatican şi a spus că a discutat despre o „formulă de pace” înaintată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. El a mai declarat că l-a invitat pe suveranul pontif să viziteze Kievul.

În vârstă de 86 de ani, papa Francisc a declarat anterior că vrea să efectueze o vizită la Kiev, dar şi la Moscova, în cadrul unei misiuni de pace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite