Vasul umanitar „Lifeline”, cu peste 230 de migranți la bord, a primit permisiunea de a acosta în Malta

27 iunie 2018, 23:54

Marți seara, căpitanul navei Lifeline a trimis un mesaj către paza de coastă a Maltei prin care cerea permisiunea de acostare. Căpitanul a invocat furtuna din Mediterana și a menționat că, pe navă, numărul persoanelor care suferă de rău de mare este foarte mare.

Joseph Muscat,  premierul Maltei: „Nava Lifeline va primi permisiunea de a intra în portul maltez unde procedurile de identificare, stabilire a eligibilităţii şi distribuirii în alte state membre a persoanelor, vor începe imediat. În acelaşi timp se vor acorda şi îngrijirile medicale necesare.”

Premierul statului insular a arătat  că Malta a permis accesul acestei nave în portul său, dar c[ nu are nici o obligație legală în acest caz, mai ales că vasul umanitar ar fi încălcat o serie de reguli.

Cei 230 de refugiați vor ajunge în cinci țări ale Uniunii Europene, care au confirmat că doresc să primească o parte din persoanele salvate.

Soluția Italiei, Franței, Portugaliei, Irlandei și Maltei a fost agreată înainte de summitul de vară al Uniunii, pe a cărui agendă se află problema migranților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite