Vaslui: Un pacient a murit după ce medicul care trebuia să îi acorde ajutor a rămas împotmolit cu ambulanța în noroi

25 mai 2019, 11:42

Sâmbătă dimineața, un apel la 112 solicita de urgență o ambulanță în localitatea vasluiană Albești, pentru un bărbat de 51 de ani căruia i se făcuse rău, îşi pierduse cunoştinţa şi avea nevoie de îngrijiri de specialitate.

Imediat a fost trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, cu medic. Deși până în localitatea respectivă nu sunt mai mult de 20 de km, salvarea a ajuns mult prea târziu, și asta din cauza condițiilor de pe teren. Autospeciala a rămas împotmolită în noroi.

Drumul comunal 105 nu este asfaltat, este de pământ, iar  după aversele din noaptea de vineri spre sâmbătă, a devenit impracticabil.

Medicul a cerut ajutor, iar reprezentanţii ISU au trimis o altă ambulanță și o şenilată.

Între timp, autoritățile locale au pus la dispoziția medicului o mașină de teren cu care a ajuns la bolnav, dar pacientul era deja în stop cardio-respirator și nu a putut fi salvat.

Între timp, a fost trimis și un buldoexcavator pentru a scoate ambulanța din noroi. Toate aceste intervenții au durat mai mult de două ore.

În județul Vaslui sunt 340 de kilometri de drumuri comunale de pământ.

_______________________

ACTUALIZARE Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au anunţat sâmbătă dimineaţă că Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o şenilată în localitatea Albeşti, comuna Deleşti, după ce ambulanţa TIM care se deplasa pentru a ajuta un bărbat inconştient a rămas blocată pe drumul comunal 105, transmite News.ro.

Acolo a fost trimis şi un camion de la ISU Vaslui pentru a scoate ambulanţa TIM din noroi.

„Autorităţile locale s-au mobilizat şi ele punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziţie prin intermediul autorităţilor locale”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Medicul nu a mai putut face nimic pentru pacientul în vârstă de 51 ani, care a fost declarat decedat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite