Vasile Oşean: Dacă noi am supraviețuit în condiții de zero confort, cred că și oamenii de acasă pot să participe puțin la binele copiilor

5 februarie 2018, 12:00

O parte din echipajul Atlantic 4 a fost în studioul Perfect Imperfect. Vasile Oşean, capitanul echipajului și Marius Alexe, membru al echipajului au povestit cum au supraviețuit pe ocean, în condiții cu zero confort.

Motivația în cursă, pe care încercam să le-o arătăm și altor persoane, că noi reușim să supraviețuim în condiții de zero confort fizic, cu cât se poate de mare disconfort psihic, pentru că discutăm de o vreme total potrivnică pe care nu o poți controla, neavând certitudinea că după 12 ore de noapte cu valuri imense, vei vedea dimineața lumina zilei. Și dacă noi putem să trecem prin asemenea condiții cred că și pentru un om care stă acasă, în condiții de confort nu este un deranj prea mare să participe cu o mică bucățică la binele societății, la binele pe care ar putea să-l facă copiilor a căror cauză socială o susținem, a spus Vasile Oşean, capitanul echipajului.

Nimic nu e imposibil. Asta e cea mai importantă lecție pe care cei patru români care au traversat vâslind Oceanul Atlantic au învățat-o în cele aproape 40 de zile petrecute pe apă.

Au fost primii români plecați în această aventură incredibilă și au stabilit și un nou record al cursei. Au ajuns la destinație după 38 de zile, 14 ore și 32 de minute petrecute pe Ocean.

Sacrificiul lor a fost pentru o cauză nobilă. Toate fondurile strânse au fost donate către Hospice Casa Speranței pentru construirea, la 30 de km de București, a unui centru de îngrijire destinat copiilor cu boli grave.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite