Vasile Dîncu: “Este exclusă în acest moment o intervenţie a României cu trupe sau cu echipamente în zona Ucrainei”

24 ianuarie 2022, 15:27

„România participă la efortul comun al NATO, dar nu există în acest moment nicio decizie prin care România să trimită soldaţi în Ucraina sau în alte zone. Toate acestea se aprobă prin CSAT, se aprobă prin Parlamentul României. Nicio acţiune de genul acesta nu se face aşa cum am văzut că scrie în mass-media. Nu există nicio condiţie pentru asta, dacă aţi văzut în ultimele zile secretarul general al NATO a anunţat foarte clar: indiferent ce se întâmplă la graniţa Ucrainei, chiar dacă va fi o intervenţie militară, NATO nu răspunde militar pentru că nu poate conform tratatului Nord Atlantic să răspundă decât acolo unde este vorba de o ţară NATO. Deci este exclusă în acest moment o intervenţie a României cu trupe sau cu echipamente sau cu altceva în zona Ucrainei”, a precizat Vasile Dîncu.

“Avem o ședință de CSAT după care, cu siguranţă, o să putem vorbi în detaliu despre aceste lucruri, dar în acest moment aşteptăm această şedinţă”, a mai spus ministrul Apărării.

NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est

Familiile diplomaților SUA părăsesc Kievul. Mesajul transmis cetățenilor americani din Ucraina | Șeful diplomației: „Cred că nu ar trebui să dramatizăm situaţia şi să părăsim Ucraina”

Încep cele mai mari manevre navale NATO din Mediterana. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a dat asigurări că acest exercițiu este în pregătire din 2020 și nu are nimic de-a face cu tensiunile din jurul Ucrainei

Marea Britanie acuză Rusia că pregăteşte o lovitură de stat la Kiev. Moscova respinge afirmaţiile

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite