Vasile Dîncu: După toate analizele noastre, conflictul din Transnistria nu are șanse să se dezvolte

27 aprilie 2022, 10:51

“Ne îngrijorează ceea ce se întâmplă în jurul țării noastre atunci când este vorba de conflicte. Vedem în acest eveniment o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are șanse să se dezvolte. Guvernul și Președinția Republicii Moldova gestionează această situație, dar nu vedem ca fiind o problemă”, a precizat Dîncu.

Mai multe explozii au avut loc luni la sediul Ministerului Securităţii Publice de la Tiraspol, după un atac cu lansatoare de grenade care nu s-a soldat cu răniţi, a anunţat poliţia transnistreană.

Două noi explozii au avut loc marți dimineața în regiunea separatistă transnistreană din Republica Moldova. Incidentele s-au petrecut în orașul Maiak, din regiunea Grigoripol. Autorităţile de la Tiraspol au ridicat nivelul de alertă teroristă la roșu.

Washingtonul încă nu ştie cine se află în spatele atacurilor din Transnistria, potrivit şefului Pentagonului. Statele Unite încă cercetează ce s-a întâmplat în Transnistria, unde luni şi marţi au avut loc mai multe atacuri armate, a declarat marţi secretarul american al apărării Lloyd Austin, relatează Reuters. ”Nu suntem cu adevărat siguri despre ce este vorba, dar vom continua să cercetăm”, a spus Austin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite