Query failed: Incorrect key file for table '/tmp/#sql_94c4_137.MYI'; try to repair it SQL: SELECT a.id, a.title, a.subtitle, a.description, a.description_homepage, a.content, a.date_published, a.date_updated, a.slug, a.article_type, a.custom_article_type FROM article a LEFT JOIN section_article sa ON sa.article_id=a.id WHERE a.date_published <= NOW() AND a.article_status >= 2 AND sa.section_id='249' ORDER BY sa.important DESC, sa.order_index ASC, date_published DESC LIMIT 0, 10 Vasile Dîncu: Este datoria noastră morală să susținem Republica Moldova în parcursul de integrare în UE. România vrea să dezvolte cooperarea cu armata Moldovei | stiri.tvr.ro - Site-ul de stiri al TVR

Vasile Dîncu: Este datoria noastră morală să susținem Republica Moldova în parcursul de integrare în UE. România vrea să dezvolte cooperarea cu armata Moldovei

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a avut convorbiri cu omologul său din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, care se află în vizită în țara noastră.  Cei doi miniștri au făcut declarații comune de presă.

08 Iunie 2022, 10:52 (actualizat 08 Iunie 2022, 12:44) Știrile TVR |

România va sprijini Republica Moldova pentru a-și moderniza Armata. Este anunțul pe care l-a făcut astăzi ministrul Apărării, Vasile Dîncu, după întâlnirea cu ministrul Apărării din Republica Moldova. La discuțiile pe care le-au avut astăzi, cei doi oficiali au vorbit despre prioritățile de dezvoltare ale Armatei Naționale, dar și despre sprijinul dat Moldovei în parcursul de integrare în Uniunea Europeană.

"Este datoria noastră morală de a susține Republica Moldova în parcursul de integrare în Uniunea Europeană. Situația de securitate din Ucraina generată de invazia nejustificată și brutală a Federației Ruse ne îngrijorează, pentru că aduce cu sine crize multiple. Pe lângă aspectele militare și de securitate extrem de grave, acest război crud a produs o catastrofă umanitară, o criză energetică, și se adaugă și alte premise ale unei crize alimentare, care poate fi mondială" - a afirmat Vasile Dâncu.

Dâncu și-a arătat aprecierea pentru efortul guvernului și autorităților din Republica Moldova și pentru "mobilizarea exemplară a societății civile, a cetățenilor, în primirea și îngrijirea persoanelor care caută refugiu din calea războiului."

Ministrul Apărării de la București a subliniat dialogul și cooperarea dintre București și Chișinău, despre care a spus că sunt "mai importante decât oricând. "

Astfel, Dâncu a arătat că "România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu armata națională a Republicii Moldova, pentru beneficiul reciproc și pentru a sprijini eforturile acesteia privind modernizarea, creșterea capacității operaționale și a nivelului de inter-operabilitate".

"Expertiza colegilor români ne-ar putea fi utilă în procesul de transformare a armatei naționale pentru o instituție modernă mobilă bine echipată și dotată, capabilă să-și îndeplinească misiunile constituționale. Sunt convins că relațiile bilaterale de cooperare vor cunoaște o ascensiune în beneficiul armatei Republicii Moldovei și al României, dar și al cetățenilor țărilor noastre" - a declarat la rândul său ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI