CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Vas cu refugiați primit în Spania. Veste de salvare pe statuia lui Cristofor Columb din Barcelona

O nouă ambarcațiune cu refugiați a fost primită de Spania după ce a fost refuzată de porturile italiene. Vaporul organizaţiei umanitare "Open Arms" a ajuns la Barcelona, unde autoritățile locale i-au primit cu brațele deschise pe cei 60 de imigranţi. Cu detalii, corespondentul TVR în Spania, Felix Damian.

05 Iulie 2018, 12:06 (actualizat 05 Iulie 2018, 14:53) |

Refugiații au ajuns la țărm după o călătorie de 4 zile, timp în care au parcurs distanța dintre Libia și Barcelona.

Cei 60 de imigranți salvați din apele mării au primit asistență medicală la bordul vaporului folosit de organizația umanitară "Open Arms".

Inigo Vila, reprezentantul Crucii Roșii: "Li se dau mici articole de primă necesitate - un kit de haine, de igienă, mâncare şi băuturi răcoritoare".

Călătoria a fost lungă și dificilă, dar persoanele salvate de voluntarii "Open Arms" se află acum în siguranță.

"Sunt liniştiţi, dar şi dezorientaţi. Sunt stresaţi pentru că se tem că vor fi returnaţi. Noi i-am liniştit", a subliniat Enric Morist, de la Crucea Roșie Catalonia.

Primăria orașului Barcelona este dispusă să-i ajute pe refugiați, iar ONG-urile le oferă acum informații despre situația lor juridică.

Ca să atragă atenția asupra dramei prin care trec mii de oameni care nu sunt salvați de nimeni, mai mulți voluntari au agățat veste de salvare pe statuia lui Cristofor Columb din Barcelona.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI