Variola maimuței, identificată pentru prima oară la doi copii din SUA. Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat un vaccin împotriva variolei maimuței

23 iulie 2022, 11:48

Este vorba despre un bebeluş din California şi un alt copil care nu este cetăţean american. Potrivit oficialilor americani, cele două cazuri nu au legătură între ele şi acum oficialii din domeniul sănătății încearcă să afle cum s-au infectat copiii.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că a autorizat extinderea utilizării unui vaccin contra variolei umane şi la variola maimuţei.

Vaccinul, produs de danezi, este autorizat în Uniunea Europeană încă din 2013, pentru prevenirea variolei. Având în vedere asemănarea dintre acest virus şi cel care provoacă variola maimuţei, serul a primit undă verde.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de creşterea numărului de cazuri în ultimele săptămâni. Sunt peste 15.000 de infectări în 71 de ţări.

Directorul general al OMS urmează să anunţe, astăzi, dacă va declanșa sau nu cel mai înalt nivel de alertă în privința variolei maimuței.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite