Varianta Delta face ca masca să redevină obligatorie în SUA și Franța, chiar și pentru cei vaccinați

28 iulie 2021, 20:06

În Statele Unite sunt aproape 35 de milioane de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei. Din cauza măsurilor de relxare, pe alocuri, timpurii, și a variantei Delta a virusului, experții se tem de o explozie a infectărilor din a doua jumătate a lunii august. Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor încearcă să frâneze viteza de răspândire a bolii reintroducând masca chiar și pentru persoanele vaccinate.

DR. ROCHELLE WALENSKY, CDC: În zonele cu risc mare de transmitere, recomandăm chiar şi persoanelor cu schemă completă de vaccinare să poarte masca la interior pentru a preveni răspândirea variantei Delta şi pentru a-i proteja pe ceilalţi.

Recomandarea include școlile și este valabilă deopotrivă pentru elevi, profesori și personalul administrativ. O decizie care nu pare să-i deranjeze prea mult pe americani.

Președintele Joe Biden spune că este gata să poarte din nou masca, dacă asta va contribui la oprirea răspândirii virusului, dar în egală măsură liderul de la Casă Albă susține că vaccinarea este singura soluție de a scăpa de pandemie și nu exclude vaccinarea obligatorie pentru angajații din sectoarele cheie.

FRANŢA

Și peste ocean numărul persoanelor infectate cu varianta Delta este din ce în ce mai mare. În Franța, în paralel cu accelerarea vaccinării populației, autoritățile locale decid, rând pe rând, măsuri menite să frâneze răspândirea rapidă a variantei Delta.

Corespondentul TVR, Mihaela Antoche: În 24 de departamente din Franța, masca redevine obligatorie în exterior, din cauza creșterii contaminărilor. În special în orașe și în zonele litorale situate în vest și nord-vest, autoritățile locale au decis această măsură suplimentară la care se adaugă interzicerea vânzării și consumului băuturilor alcoolice în spațiile publice și închiderea teraselor și restaurantelor de la orele 23.00.

MAREA BRITANIE

Britanicii rămân, deocamdată, fără restricții, doar cu regula autoizolarii. Numărul infecțiilor a scăzut în ultima săptămână, dar nu și cel al internărilor.

Pentru români, vestea bună vine de la vecinii bulgari care au anunțat că nu vor exista restricții pe toată perioada sezonului estival, indiferent de situația epidemiologică din țara noastră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite