Varianta britanică a noului coronavirus se răspândește rapid în Europa. Comisia Europeană mai cumpără 300 de milioane de doze de vaccin Moderna

17 februarie 2021, 21:22

Germania se așteaptă ca varianta britanică să devină dominantă – de la 6% infectări cu această tulpină, s-a ajuns la 22 de procente în doar două săptămâni.

Jens Spahn, ministrul Sănătății, Germania: „Statisticile arată că mutațiile se răspândesc semnificativ în Germania. Ne îngrijoreazã în special varianta descoperită prima dată în Marea Britanie„.

În mai multe regiuni din Franța a început o campanie masivă de testare, pentru a-i depista pe cei infectați cu variantele virusului.

Delphine Wattez, şef centru vaccinare: „De sâmbătă până acum, am făcut 400 de teste, 80 doar astăzi. Rezultatele indică faptul că 80% dintre pacienţi sunt infectaţi cu varianta britanică„.

Comisia Europeană mai cumpără 300 de milioane de doze de vaccin Moderna. Tot astăzi a anunțat un amplu program de cercetare a variantelor SARS-CoV-2.

Ursula von der Leyen: „Vaccinurile aprobate în Europa par să fie eficace împotriva noilor variante, care sunt mai infecţioase. Dar vor fi mai multe variante, iar acelea ar putea fi rezistente la actuala formulă de vaccin„.

Marea Britanie începe un studiu unic în lume. 90 de voluntari sănătoși vor fi expuși la noul coronavirus. Scopul este de a vedea mecanismul prin care virusul se multiplică și e transmis mai departe. E un studiu de care e nevoie atât pentru vaccinuri, cât și pentru tratarea bolii. Voluntarii vor primi 88 de lire pe zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite