Vârful de lance al propagandei ruse. Ministerul apărării de la Moscova a creat o divizie specializată în operaţiuni informaţionale

23 februarie 2017, 20:29

Conducerea armatei ruse a constatat că propaganda e o componentă esenţială a războiului modern, aşa că a înfiinţat o nouă divizie specializată în războiul informaţional. Misiunea acesteia va fi să contracareze acţiunile ostile în domeniul informaţiilor. Ministrul apărării Serghei Şoigu a explicat în Duma de stat că propaganda trebuie să fie inteligentă, abilă şi eficientă. Şi diplomaţia rusă a luat măsuri în această direcţie. A creat o secţiune pe site-ul oficial pentru a semnala ştirile false despre Rusia.

Dacă intrăm pe site-ul ministerului rus de externe găsim mai multe articole publicate în presa occidentală, despre care se spune că prezintă informaţii neadevărate despre Rusia. Deschidem o pagină la întâmplare, să vedem ce s-a scris eronat despre Rusia. Găsim doar o propoziţie în care se spune că acest material conţine date care nu corespund realităţii.

Un presupus complot rusesc pentru asasinarea premierului muntenegrean, influenţa haker-ilor ruşi în campania electorală din Franţa sau extrădarea în Statele Unite a lui Edward Snowden sunt doar câteva articole – puse de diplomaţia rusă pe aşa-numita listă a ruşinii.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt MAE rus: „Acuzându-ne pe noi în propagarea şi răspândirea informaţiilor neadevărate, aici mă refer şi la instituţiile statului şi la mass-media, Occidentul la fel, atunci când se referă la Rusia, presa internaţională, de fiecare dată folosesc aceeaşi metodă: Niciodată nu argumentează cu fapte concrete”.

Ministerul rus de externe precizează că obiectivul secţiunii cu ştirile false de pe site-ul oficial nu este acela de a-i sancţiona pe cei care le publică. Maria Zaharova promite că jurnaliştii străini care prezintă dovezi în materialele semnate de ei vor fi scoşi de pe lista ruşinii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite