CORESPONDENŢĂ DE LA MOSCOVA

Vârful de lance al propagandei ruse. Ministerul apărării de la Moscova a creat o divizie specializată în operaţiuni informaţionale

Rusia confirmă că foloseşte propaganda ca armă, în războiul informaţional. Ministerul rus al apărării a anunţat că a creat o nouă divizie specializată în operaţiuni informaţionale. Şi diplomaţia de la Moscova a anunţat că a început inventarierea ştirilor false despre Rusia apărute în presa internaţională. Cu amănunte, Liviu Iurea.

23 Februarie 2017, 20:29 (actualizat 23 Februarie 2017, 21:59) |
Vârful de lance al propagandei ruse
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Conducerea armatei ruse a constatat că propaganda e o componentă esenţială a războiului modern, aşa că a înfiinţat o nouă divizie specializată în războiul informaţional. Misiunea acesteia va fi să contracareze acţiunile ostile în domeniul informaţiilor. Ministrul apărării Serghei Şoigu a explicat în Duma de stat că propaganda trebuie să fie inteligentă, abilă şi eficientă. Şi diplomaţia rusă a luat măsuri în această direcţie. A creat o secţiune pe site-ul oficial pentru a semnala ştirile false despre Rusia.

Dacă intrăm pe site-ul ministerului rus de externe găsim mai multe articole publicate în presa occidentală, despre care se spune că prezintă informaţii neadevărate despre Rusia. Deschidem o pagină la întâmplare, să vedem ce s-a scris eronat despre Rusia. Găsim doar o propoziţie în care se spune că acest material conţine date care nu corespund realităţii.

Un presupus complot rusesc pentru asasinarea premierului muntenegrean, influenţa haker-ilor ruşi în campania electorală din Franţa sau extrădarea în Statele Unite a lui Edward Snowden sunt doar câteva articole - puse de diplomaţia rusă pe aşa-numita listă a ruşinii.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt MAE rus: "Acuzându-ne pe noi în propagarea şi răspândirea informaţiilor neadevărate, aici mă refer şi la instituţiile statului şi la mass-media, Occidentul la fel, atunci când se referă la Rusia, presa internaţională, de fiecare dată folosesc aceeaşi metodă: Niciodată nu argumentează cu fapte concrete".

Ministerul rus de externe precizează că obiectivul secţiunii cu ştirile false de pe site-ul oficial nu este acela de a-i sancţiona pe cei care le publică. Maria Zaharova promite că jurnaliştii străini care prezintă dovezi în materialele semnate de ei vor fi scoşi de pe lista ruşinii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ -2°C 1°C
CONSTANTA 2°C 4°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV -2°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI