Vară plină de emoții pentru absolvenţii de gimnaziu şi liceu. Monica Anisie, explicații despre Evaluarea Națională și Bacalaureat

Evaluarea Naţională s-a încheiat, ieri, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă. Elevii au răsuflat uşurați, dar acum urmează afişarea rezultatelor, care anul acesta vor fi anonimizate. Va fi o vară lungă, plină de emoţii pentru absolvenţii de gimnaziu şi liceu, pentru că urmează sesiuni speciale pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

19 Iunie 2020, 11:30 (actualizat 19 Iunie 2020, 11:31) |
Anisie despre examenele elevilor si ale profesorilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Evaluarea Națională

“S-a încheiat prima etapă a evaluării naționale. A decurs totul foarte bine. Sunt mulțumită de modul în care a fost organizată această primă etapă. Așdori să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice care au fost implicate în acest examen. Sunt peste 76.000 de cadre didactice care au participat efectiv în comisiile de examen și de evaluare. De luni, încep înscrierile și pentru etapa a doua – pentru acei copii care fie au fost bolnavi, fie au fost în izolare sau carantină sau care au avut temperatură de peste 37,3 în prima etapă”, a spus Monica Anisie la TVR.

Peste 172.000 de elevi s-au înscris la Evaluarea Națională, dar nu toți s-au prezentat. Unii din motive medicale şi vor susţine probele în sesiunea specială, însă ce se va întâmplă cu ceilalţi? Vorbim de 11.000 de elevi.

“Aceștia pot participa la etapa specială, iar dacă nu, ei vor fi repartizați în etapa a doua de admitere, așa cum s-a făcut întotdeauna pe locurile rămase libere”, a explicat ministrul Educației.

Bacalaureatul

Urmează Bacalaureatul, care anul acesta va avea trei sesiuni: cea de vară, care începe luni, o sesiune specială şi una de toamnă. Luni începe prima sesiune cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

“Anul acesta, din seriile anterioare au fost înscriși peste 32.000 de elevi, față de anul trecut, când au participat la probele examenului de Bacalaureat aproximativ 20.00 de elevi din seriile anterioare. Deci anul acesta s-au înscris mai mulți elevi ca până acum”, a precizat Monica Anisie.

Titularizarea și definitivatul

Titularizarea a fost suspendată pe perioada stării de alertă. Ce se întampla cu examenele profesorilor?

Monica Anisie: “Examenul de titularizare, cât și alte etape din mobilitate au fost suspendate, pentru că legea 55 nu permite realizarea de concursuri. Autoritățile publice nu mai pot realiza examene pentru ocuparea posturilor. (...) Starea de alertă a încetat pe 15 iunie. Exista posibilitatea să nu fie prelungită. Înscrierile pentru titularizare începeau pe 18 iunie. Prin urmare, a trebuit să așteptăm să se încheie starea de alertă, să vedem dacă se prelungește sau nu și apoi să luăm decizia suspendării acestui concurs. Înainte nu își avea rostul suspendarea unui concurs care ar fi putut să se desșășoare. Definitivatul se desfășoară, nu este un concurs de ocupare a posturilor”.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI