Vara fenomenelor extreme. Erupţie de noroi în Elveţia, grădini vopsite în Olanda, incendii în Spania

Spania şi Portugalia se confruntă de câteva zile cu incendii de pădure din cauza temperaturilor extreme. În Elveţia, schimbarea bruscă a vremii a dus la apariţia unor fântâni arteziene de noroi. Iar alte şuvoaie violente au provocat dezastru şi în nordul Turciei.

10 August 2018, 11:02 (actualizat 10 August 2018, 11:58) |

O erupţie de noroi s-a revărsat pe străzile unui sat situat la poalele Alpilor elveţieni. Un râu s-a umflat din cauza unei furtuni apărute din senin. În unele zone, viitura s-a izbit de poduri, iar valul de noroi cu pietre a căpătat o forţă neobişnuită. Nimeni nu a fost rănit. Câteva case şi maşini au fost distruse parţial.

O viitură puternică s-a produs şi în nordul Turciei, în provincia Ordu, din cauza ploilor torenţiale. Patru poduri au cedat şi sute de oameni au fost surprinşi în propriile case sau maşini.

Între timp, Germania, Portugalia, Spania şi Olanda se confruntă de săptămâni cu o arşiţă care a pârjolit culturi şi a uscat grădini. Un astronaut german a postat fotografii din spaţiu cu schimbarea cromatică a solului. O mică firmă olandeza a venit cu o soluţie estetică, pe bază de vopsea ECO, pentru peisajul dezolant.

Şi în Spania, autorităţile din Girona experimentează soluţii ultraeco pe plajă. Au amplasat steaguri şi plăcuţe în mai multe limbi, prin care delimitează plajele unde fumatul este interzis.

În regiunea Valencia, 3000 de oameni au fost evacuaţi preventiv din cauza incendiilor care au mistuit 3000 de hectare de pădure in ultimele zile.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI