Vara aceasta aerul condiționat ar putea să rămână închis. Specialiștii recomandă să nu-l folosim în spatiile publice închise

22 iunie 2020, 07:50

Într-un document postat pe siteul ministerului Muncii, se recomandă că în spațiile închise să se evite folosirea instalației de climatizare sau, dacă este necesară folosirea acesteia, trebuie asigurată nebulizarea și dezinfecția instalației. Recomandarea vine în contextul în care activitatea în cazinouri a fost din nou permisă iar temperaturile vor continua să crească.

Reprezentanții industriei jocurilor de noroc spun că nu pot lua această măsură pentru că disconfortul clienților ar fi prea mare. Deja, mulți dintre ei au ajuns să refuze să mai intre în cazinouri din cauza obligativității de a purta mască și de a păstra distanța.

De aer condiționat va fi nevoie și în mijloacele de transport în comun, când temperaturile vor depăși 30 de grade. Medicii specialiști atrag însă atenția că virusul Sars Cov 2 se poate transmite foarte ușor dacă nu se face aerisirea foarte bună a spațiilor.

Montarea acestor filtre speciale pentru aer condiționat, care sunt făcute pentru a steriliza aerul, costa foarte mult, în condițiile în care multe afaceri au resimțit deja efectele pandemiei din punct de vedere financiar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite