Varșovia a negociat cu Kievul înainte de a lua decizia sistării temporare a importurilor de cereale din Ucraina, pentru a atenua impactul asupra preţurilor. Tranzitul va fi permis

8 aprilie 2023, 22:21

Am convenit cu oficialii din Ucraina să oprim deocamdată exporturile de cereale către Polonia. Tranzitul va fi permis, dar va fi atent monitorizat de părți, astfel încât produsele ucrainene să nu rămână pe teritoriul nostru, a declarat noul ministru al Agriculturii din Polonia.

Acesta a preluat postul în contextul unor proteste masive ale fermierilor, nemulțumiți de importul de cereale din Ucraina.

Robert Telus, ministrul Agriculturii din Polonia:Tranzitul cerealelor va fi strict monitorizat de părţile poloneză şi ucraineană, astfel încât aceste cereale să nu rămână în Polonia.

Mykola Solski, ministrul Agriculturii din Ucraina:Partea ucraineană se va abține de la exportul de cereale, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui în Polonia până la noul sezon agricol.

Polonia nu a mai așteptat soluții de la Bruxelles și pare să fi rezolvat o parte din probleme prin discuții bilaterale, în timpul vizitei președintelui Zelenski la Varșovia.

Fermierii bulgari au blocat mai multe drumuri și puncte de frontieră. Peste 100 de tiruri și camioane din Ucraina care se îndreptau spre România au așteptat zeci de ore să treacă granița.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite