Vânzări record de șampanie în Franța. Recoltele de struguri din acest an au fost bogate și de calitate

27 decembrie 2022, 10:11

În pofida inflației și a prețurilor în creștere, francezii nu renunță la tradițională băutură spumantă de Crăciun și de Revelion. Ultimii doi ani au fost mai grei pentru industria șampaniei din Franța, însă 2022 se anunță un record.

David Chatillon, preşedintele Asociaţiei Fabricanţilor de Şampanie din Franţa: Despre 2022 putem spune multe: a fost un an providenţial, salutar. Recoltele au fost bune, atât cantitativ, cât şi calitativ.

A fost deja depășită cifra de vânzări de anul trecut: s-au vândut, în Franța sau în străinătate, 320 de milioane de sticle de șampanie. Și în cele câteva zile din an care au rămas se vor mai vinde cantități însemnate.

David Chatillon, preşedintele Asociaţiei Fabricanţilor de Şampanie din Franţa: Exporturile merg bine. Principalele noastre pieţe, SUA, Marea Britanie şi Japonia, au făcut comenzi mari. Şi destinaţiile europene merg bine. Deci vom doborî recordul în materie de exporturi.

Specialiștii francezi spun că această adevărată explozie de consum de șampanie se datorează și schimbării obiceiurilor de consum. Francezii beau șampanie mai ales la restaurante și în baruri, însă acum beau și acasă mai mult vin spumant.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite