IAȘI | Efectele pandemiei se resimt. Vânzările în piețe au scăzut dramatic

22 aprilie 2021, 11:12

Carnea, ouăle și lactatele constituie hrană de baza în cea mai mare parte a anului. În Postul Paștelui acestea sunt interzise cu desăvârșire. Pentru a ne păstra sănătatea și pentru a avea randament bun în activitatea de fiecare zi trebuie să consumăm alimente bogate în proteine, carbohidati, vitamine și minerale. Cu puțina imaginație , ne putem alcătui un meniu gustos și hrănitor .

Mulți ieșeni cunosc aceste reguli și cumpără frecvent din piața salată, spanac, ridichile, ceapă verde, usturoi , fasole și linte. Dacă la tarabele cu verdeață e forfota, în măcelării intră puțini clienți. Nici la raionul de peste nu mai este al fel de aglomerat că în anii din urmă, deși peste câteva zile sărbătorim Floriile.

Efectele pandemiei se resimt și în față, și în spatele tarabei. Atât clienții cât și producători se plâng de scăderea puterii de cumpărare. Persoanelor care au ținut Postul li se recomandă cumpătare după încheierea perioadei fără carne și lactate.

Pentru unele persoane a ține post este un lucru greu, dar secretul constă în echilibru și diversitate. Nu ne rămâne decât să mergem la cumpărături în piețe Astfel ne putem alimenta sănătos și corect . Iar producătorii locali pot fi răsplătiți pentru munca lor .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora