Vânzarea florilor, afectată de închiderea școlilor și a grădinițelor. Comercianții speră ca venirea primăverii și sărbătorile din luna lui mărțișor să le aducă mai mult noroc

22 decembrie 2020, 10:29

Adina iubește florile și și-a dat seama că o florărie poate fi o afacere profitabilă. În urmă cu 8 ani a renunțat la jobul pe care îl avea și și-a deschis o florărie. Întâi primea doar comenzi online, apoi și-a amenajat un spațiu în care și-a deschis prima florărie. Afacerea a mers foarte bine până a venit pandemia. Inspirația de a avea și site online cu livrări la domiciliu a salvat-o în perioada în care afacerile au picat pentru mulți investitori.

Reprezentanții florăriilor susțin că închiderea școlilor și a grădinițelor a afectat vânzarea aranjamentelor florale și cu crenguțe de brad în acest an întrucât un procent important din vânzări era direcționat către acest sector.

Mulți dintre comercianți duc dorul serbărilor de Crăciun când făceau vânzări record . Ei înregistrează în această perioadă cele mai mici încasări din ultimii 10 ani. Dacă în 2019 reușeau să vândă zilnic flori de 300-500 de lei, astăzi unii comercianți au încasat doar de 35 de lei. Unii ajung chiar să arunce florile după ce stau cu ele la vânzare câte 2 săptămâni.

Buchetele cu flori de toate soiurile și decorațiunile florale de Crăciun își așteaptă însă cumpărătorii. Comercianții speră ca măcar venirea primăverii și sărbătorile din luna lui mărțișor să le aducă mai mult noroc.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite