Vânzarea de mașini noi în Rusia s-a redus cu peste 80% în ultima lună. După ce marile companii auto au plecat, cele rămase sunt nevoite să își sisteze producția

8 iunie 2022, 20:51

După ce marile companii auto au plecat din Rusia, cele rămase sunt nevoite să își sisteze producția din cauza dificultăților logistice apărute, mai ales în aprovizionarea cu piese de schimb.

În momentul de față, în saloanele auto se mai vând mașinile aflate în stoc.

Andrei Petrenko, dealer auto:Avem maşini de vânzare pentru următoarele două luni, în ritmul în care se vând acum„.

Chiar dacă rușii vor să își cumpere o mașină nouă, ei sunt destul de prudenți și nu se grăbesc în achiziții, pentru că înțeleg că o simplă revizie și întreținerea le-ar da multe bătăi de cap, în contextul sancțiunilor impuse.

Denis Voronin, dealer auto: Evident că în momentul de faţă vânzările sunt în scădere„.

Doar în luna mai, vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu 83,5%.

Liviu Iurea, corespondent TVR: Organizațiile financiare internaționale prognozează o contracție de 8,5% pe anul 2022 a economiei ruse. Cauzele sunt bine cunoscute: plecarea companiilor străine din Rusia și sancțiunile severe, fără precedent impuse de Occident„.

Vladimir Putin admite că, pe termen mediu, în afară de industria auto, se vor înregistra scăderi în producție pe sectorul petrolier și metalurgic – exact domeniile care aduceau cei mai mulți bani la buget.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite