Vânzarea de mașini noi în Rusia s-a redus cu peste 80% în ultima lună. După ce marile companii auto au plecat, cele rămase sunt nevoite să își sisteze producția

Sancțiunile fără precedent impuse de Occident Rusiei pentru războiul declanșat în Ucraina au efecte din ce în ce mai vizibile. Piața auto, de exemplu, este una dintre cele mai afectate. Numai în ultima lună, vânzarea de mașini noi s-a redus cu peste 80%, după cum a constatat corespondentul nostru, Liviu Iurea.

08 Iunie 2022, 20:51 Știrile TVR |

După ce marile companii auto au plecat din Rusia, cele rămase sunt nevoite să își sisteze producția din cauza dificultăților logistice apărute, mai ales în aprovizionarea cu piese de schimb.

În momentul de față, în saloanele auto se mai vând mașinile aflate în stoc.

Andrei Petrenko, dealer auto: "Avem maşini de vânzare pentru următoarele două luni, în ritmul în care se vând acum".

Chiar dacă rușii vor să își cumpere o mașină nouă, ei sunt destul de prudenți și nu se grăbesc în achiziții, pentru că înțeleg că o simplă revizie și întreținerea le-ar da multe bătăi de cap, în contextul sancțiunilor impuse.

Denis Voronin, dealer auto: "Evident că în momentul de faţă vânzările sunt în scădere".

Doar în luna mai, vânzările de automobile noi în Rusia au scăzut cu 83,5%.

Liviu Iurea, corespondent TVR: "Organizațiile financiare internaționale prognozează o contracție de 8,5% pe anul 2022 a economiei ruse. Cauzele sunt bine cunoscute: plecarea companiilor străine din Rusia și sancțiunile severe, fără precedent impuse de Occident".

Vladimir Putin admite că, pe termen mediu, în afară de industria auto, se vor înregistra scăderi în producție pe sectorul petrolier și metalurgic - exact domeniile care aduceau cei mai mulți bani la buget.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI