Vântul puternic a rupt mai mulți copaci în Capitală. Manevrele în Portul Constanța au fost suspendate. Întreruperi de electricitate în Prahova. Circulație îngreunată în zonele de munte, din cauza zăpezii

4 aprilie 2023, 08:19

Cod galben de vreme deosebit de rece, precipitații şi intensificări ale vântului, până miercuri. Cod portocaliu de ninsori la munte

Zăpadă de peste doi metri jumătate, la Bâlea Lac în munţii Făgăraşului

Vântul a provocat pagube in București

Codul galben de vreme rea a fost prelungit şi în Bucureşti. Vântul puternic a creat deja probleme în zona Capitalei. ISU a avut peste 60 de interventii până acum: salvatorii au îndepărtat copacii si stâlpii căzuţi, un semafor şi alte elemente de constructie desprinse de vijelie. 32 maşini au fost avariate.

Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, până astăzi  ora 10:00, ISU B-IF a gestionat 61 de intervenții ( 54 în București și 7 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 41 de copaci, 12 elemente de construcție, 6 stâlpi,  1 cablu de electricitate si 1 semafor.  Au fost avariate 32 de autoturisme, se arată într-un comunicat.

Mii de consumatori din Prahova,  fără electricitate din cauza vântului

Mii de consumatori din judeţul Prahova au avut probleme, marţi dimineaţă, cu alimentarea cu electricitate, pe fondul avariilor produse din cauza vântului puternic.

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, din cauza intensificării vântului au fost afectate 28 de puncte de transformare şi trei linii de medie tensiune parţiale.

Astfel, 3.896 de consumatori din 13 localităţi nu au avut electricitate.

O persoană rănită, după ce s-a răsturnat cu maşina pe DN 7A, la Malaia; în zonă se circulă în condiţii de iarnă

Pompierii militari au intervenit, marţi dimineaţa, la un accident rutier în comuna Malaia, pe DN 7A, unde un autoturism s-a răsturnat, o persoană fiind rănită, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vâlcea, traficul în zonă nu este afectat, autoturismul fiind în afara părţii carosabile.

Trafic îngreunat pe Valea Oltului din cauza căderilor de pietre; două maşini au fost avariate

Traficul rutier pe Valea Oltului, DN 7, s-a desfăşurat cu dificultate marţi dimineaţa, după ce din cauza ploii au avut loc căderi de pietre între Câineni şi Călineşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Loredana Sandu, au fost avariate şi două autoturisme, însă nu sunt victime. În zonă acţionează echipe de la Secţia de Drumuri Naţionale Vâlcea pentru înlăturarea pietrelor căzute de pe versanţi pe carosabil.

Circulație în condiții de iarnă în zonele de munte

În zona montană a judeţelor Bacău, Bihor, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Prahova şi Vrancea se circulă în condiţii de iarnă.

Viscolul și un strat consistent de zapadă au dat peste cap circulția în județul Brașov. Pe DN1 între Brașov și stațiunile de pe Valea Prahovei, circulația a fost complet blocată la primele ore ale dimineții. La fel s-a întâmplat între Râșnov și Predeal, pe DN73.

Potrivit Centrului Infotrafic din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, un utilaj de deszăpezire a rămas imobilizat pe carosabil, pe DN 73A, astfel că traficul rutier a fost oprit, între localităţile Râşnov şi Predeal, judeţul Braşov.

Circulaţia rutieră s-a desfățurat alternativ, pe un sens, pe tronsonul kilometric 144 – 155 al DN1, în zona localităţii Timişu de Jos, judeţul Braşov, în urma precipitaţiilor abundente sub formă de ninsoare. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Circulație în condiții de iarnă și în Harghita unde s-a depus un strat de câțiva centimetri de zăpadă inclusiv în zonele joase. Pe DN 13 Intre Miercurea Ciuc și Vlahita, dar și între Toplița și Borsec pe DN15 au fost impuse temporar restricții de circulație pentru vehiculele mai mari de 7 tone și jumătate.

La Miercurea Ciuc este atmosfera de Crăciun înainte de Paștele Catolic. Locuitorii au fost surprinși de zăpada proaspăt căzută.

Ninge viscolit şi în nordul țării

În trecătorile montane din Bistriţa-Năsaud şi Suceava se circulă în condiţii de iarnă, iar drumarii au scos din nou utilajele pe şosele. DN17 care leagă Transilvania de Bucovina este acoperit cu zăpadă în zonă înaltă, la peste 800 de metri.

În Pasul Tihuţa sunt minus 5 grade Celsius şi vizibilitate scăzută. Vântul bate cu putere şi pe alocuri aduce zăpada pe carosabil. 30 de utilaje de deszăpezire acţionează în judeţul Bistriţa Năsaud.

În zona oraşului Vatra Dornei drumurile sunt acoperite cu un strat de zăpadă de 2 cm. Şi în Pasul Prislop, pe DN 18 a nins, dar drumarii din Maramureş încă nu au scos utilajele.

Şoferii sunt avertizaţi să circule cu atenție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite